Austlid, Skeikampen | Hytter til salgs | Thon Eiendom

Aktiviteter

Områdene rundt Austlid og Skeikampen er mye brukt – både på vinteren og sommeren; langrenn, alpint, aking, padling, sykling fiske, golf, tennis og gåturer. Terrenget er variert og tilbudene passer for både store og små.

 

VINTERPARADIS

Området ligger 825 meter over havet, og er kjent for å være meget snøsikkert.

Ski- og akebakke

Austlid har en en liten akebakke med flombelysning om kveldene. Den er populær hos barn og voksne, for lek og aking.

Langrenn

Skeikampen har lang tradisjon som langrennsdestinasjon. Det 200 km lange løypenettet ligger på skillet mellom høyfjellet og skogen og gir derfor stor grad av variasjon. I tillegg er det knyttet sammen med Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell slik at man totalt kommer opp mot 600 km med oppkjørte løyper.

Alpint

Skeikampen Alpinsenter er et moderne og familievennlig alpinsenter. Det har 11 heiser og 21 nedfarter på totalt 21 kilometer. Alpinsenteret er en del av Lillehammer Ski Resorts, og ski-passet kan derfor også brukes i Hafjell, Kvitfjell, Gålå og Sjusjøen.

 

AKTIVITETER ÅRET RUNDT

Områdene rundt Austlid og Skeikampen er mye brukt – både om vinteren og sommeren.

Vandreturer

Fjellene rundt Skeikampen har vært et populært turområde i mange generasjoner. Det flotte turterrenget passer for alle. Omgivelsene veksler mellom snaufjell og høyfjellsterreng. Naturen opp mot toppen av Bjørga eller fjellet Skeikampen er spektakulær. Herfra kan man se til Jotunheimen og til Mjøsa. Stolheisen kan benyttes som alternativ.

Sykling

Skeikampen byr på et flott sykkelterreng enten du er profesjonell syklist, ønsker utfordrende traseer og spenning eller skal på en rolig sykkeltur med familien. Når stolheisen er åpen kan syklene henges på kroker i heisen slik at man kommer seg opp på Skeikampen 1.124 m.o.h. Har du ikke egen sykkel er det sykkelutleie på Thon Austlid Fjellstue eller på Thon Hotel Skeikampen. Se sykkelkart for både sti- og tursykling på skeikampen.no.

Fiske

Fiskelykken prøves ut i Veslesetervannet. Odden nedenfor Austlid fjellstue og handicap-fiskeplassene er de vanligste stedene. Det er fine barnevennlige omgivelser med noen rasteplasser. Bunnforholdene varierer fra sand/grus til mudder. Vannet blir ofte varmt i denne delen av vannet.  I tillegg til Veslesetervannet finnes det mange fine fiskevann i området rundt Austlid og Skeikampen.

Padling

Å padle er en flott måte å utforske naturen på. Tar du med kano eller kajakk kan du få fine padleturer på de idylliske vannene i området. Kano kan også leies på Thon Austlid Fjellstue. 

Golf

18 hullsbanen til Skei Golfklubb ligger på 900 moh. Den er Norges høyest beliggende golfbane, og ligger i vakkert seterlandskap.

Tennis

På Skeikampen er det tilgang til flotte tennisbaner.

Tillegg

Det vil bli utsyn fra hytteområdet mot fjellene rundt og landskapet forøvrig.

Ønsker du å vite mer?

Meld interesse

Hold deg oppdatert om fremdriften i prosjektet. Felter merket * må fylles ut.