ERFAREN UTLEIER: Les Thon Eiendoms råd til deg som ser etter nye lokaler
ERFAREN UTLEIER: Les Thon Eiendoms råd til deg som ser etter nye lokaler

Ser du etter nye lokaler?

Vi har samlet 7 gode råd som kan hjelpe deg i arbeidet med å finne det rette lokalet!

Snakk med en ekspert

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss! Vi synes det er gøy å snakke med deg som er på jakt etter lokaler, og vi kan sammen finne de best egnede lokalene for deg og din bedrift.

RandiKontaktperson

Ring Randi Gåsvær på 948 15 454, eller send en epost til randi.gaasvaer@thoneiendom.no.

 1. Beliggenhet og profil – hva betyr mest for deg?
  Er det viktig at du har lokaler i områder som signaliserer tilhørighet? Eksempel finans i Vika, Aker Brygge, Tjuvholmen eller Bjørvika. Eller er det mer viktig at dere ligger i et område som er mer nøytralt og kanskje ikke høyt profilert med bransjetilknytning? Da kan Grensen eller Torggata som er godt beliggende sentrumsområder med kort vei til alt være et alternativ. Hvis profil ikke har så stor betydning kan du utvide søkefeltet, og ikke minst finne gode lokaler til en rimeligere pris enn i høyprofilerte områder.
 2. Langsiktighet – hvordan er området om 5 år?
  Du skal sannsynligvis ha lokalene i mange år. Hold deg orientert om det foreligger noen utviklingsplaner for eiendommen eller for nærområdet som kan påvirke trivselen. Kanskje vil det være utbygginger eller rehabiliteringer som gjør området mer attraktivt på sikt? Foreligger det andre byutviklingsplaner som vil påvirke området? Kommer det nye spisesteder eller andre servicetilbud ? Eksempel er nybygget i Storgata 14-18 som vil gi Storgata og Nygatapassasjen mot Oslo S et løft når det står ferdig. Her vil mange mennesker få sin nye arbeidsplass når Riksrevisjonen flytter inn. Dette skaper liv til området. Det kommer også nye forretninger i nybygget. (lenke til http://www.thoneiendom.no/Naringseiendom/Nye-prosjekter/)
 3. Vær kreativ – se etter muligheter
  Et utradisjonelt valg kan gi andre og mer spennende muligheter enn det opplagte. Vår leietaker Fairtrade valgte å satse på lokaler som i utgangspunktet ikke var helt ideelle eller passet organisasjonens behov og ønsker. Men det ble drømmelokalet! (lenke til artikkel) http://www.thoneiendom.no/Naringseiendom/inspirasjon/vi-hjelper-deg-a-lykkes/
 4. Tilpasninger blir vel kostbart?
  Selv om lokalene ikke umiddelbart ser ut til å passe ditt behov er tilpasninger mulig. Sammen kan vi se på funksjonelle løsninger og et interiør etter dine ønsker og behov. Ofte er det ikke store og dyre ombygginger som skal til for ønsket resultat. Vi er behjelpelig med å skissere ulike forslag på endringer som kan gjøres for å optimalisere lokalene.
 5. I startfasen og begrenset økonomi?
  Eventuelle ombyggingskostnader eller istandsettelser kan kalkuleres over tid, og som ved avtale med utleier kan fordeles over flere år. Vi ønsker at du som leietaker skal bli fornøyd og lykkes med din virksomhet, selv om økonomien er trang. Vi tilstreber alltid å finne en løsning som passer din bedrifts økonomi.
 6. Synes du det er vanskelig å lage drømmelokalet?
  Utleiers egne fagfolk og arkitekter kan gi deg kvalifiserte råd og bidra med løsningsforslag til lokalene. Ønsker du å ta aktiv del i prosjektet er det fullt mulig, eller vi kan gjennomføre for deg. Vi har et bredt utvalg av kvalifiserte og dyktige fagfolk som gjerne hjelper deg i mål!
 7. Tett dialog og oppfølging
  Løpende og tett dialog med utleiers kontaktperson vil bidra til et enkelt og problemfritt leieforhold. Hos oss vil du ha samme kontaktperson også etter at kontrakten er signert. Dette er en person som kjenner deg og eiendommen godt, og som også tenker løsninger for fremtiden.