Følger du disse tipsene blir boligsalget enklere

Å selge bolig kan være en tidkrevende prosess. Det er en fordel å starte planleggingen tidlig.

Les våre tips for en enklere salgsprosess!

Mange lurer på hvordan man kan få best mulig pris for boligen og hvor mye penger man skal bruke på den før visningsrundene er i gang.

Hvilken megler skal jeg velge?

Å skaffe riktig megler er en viktig del av salgsprosessen. Da det er stor konkurranse i meglerbransjen, med sprikende priser, bør du invitere flere meglere til å komme med et tilbud. En god megler bør ha erfaring med og god kjennskap til det lokale boligmarkedet, og være behjelpelig med verdifulle råd og anbefalinger som sikrer en god salgsprosess. For et godt førsteinntrykk, bør salgsprospektet vise boligen fra sin beste side.

Det viktige førsteinntrykket

At du har gjort det pent og koselig i sofakroken hjelper lite hvis inngangspartiet er rotete og lite innbydende. Førsteinntrykket setter stemningen. Ofte kan det likevel være vanskelig å se manglene ved noe man selv ser hver dag. Vurder å hyre en stylist som kan se boligen med nye øyne og få frem potensialet i interiøret. Stylisten kan enten komme med noen enkle tips og råd eller gjøre hele jobben for deg.

Skal jeg pusse opp?

Det finnes ikke et enkelt svar på dette. Det er viktig at boligen fremstår i god stand. Investerer du i et nytt, kostbart kjøkken eller pusser opp badet før du skal selge, er det ikke gitt at du får gevinst av det. De nye eierne har ikke nødvendigvis samme smak som deg, og vil kanskje ha andre løsninger. Likevel kan det være lurt å utbedre for eksempel lekkasjer og råteskader, da dette kan skremme bort potensielle budgivere. Spikre gjerne på plass den ene listen du aldri fikk tid til å montere da du bodde der, og gi den slitne veggen et nytt malingsstrøk. Slike ting hjelper på helhetsinntrykket.

Sørg alltid for at det er rent og ryddig under visningen – selv etter fjerde visningsrunde og du er lei. Fjern pyntegjenstander, familiebilder og andre ting som kan gjøre det vanskelig for folk å se potensialet i boligen. Kanskje bør du også ta ut noen av møblene for at en kjøper lettere kan se for seg egen innredning.

Lykke til!