Charlottenberg Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter ligger i Eda kommune, rett ved grensen til mellom Norge og Sverige ved riksvei 61 i Värmland. Charlottenbergs Shoppingcenter har åpent 363 dager i året og er ett av de største grensehandelssentrene.

Om senteret

Charlottenbergs Shoppingcenter er et stort kjøpesenter der hovedmålgruppen er nordmenn. Senteret har et tilbygg på 27 500 kvadratmeter som heter Charlottenbergs Shoppingcenter Nord. Her ligger blant annet Nordens største matvarebutikk på 10 000 kvadratmeter. 

Charlottenbergs Shoppingcenter har siden åpningen i 2006 utvidet arealet med 37 000 kvm, og er i dag et senter på 65 000 kvm med 3 700 parkeringsplasser. Besøk senterets nettside på charlottenbergsshopping.se.

I området rundt senteret eier Olav Thon Gruppen flere eiendommer som driver med handel, og du finner her blant annet Autoexperten og Eda Järn.

Marked/kundegrunnlag

Det totale markedet og kundegrunnlaget på 1,5 millioner innbyggere strekker seg mellom Oslo, Lillehammer og Karlstad som ytterpunkter. 1,2 millioner er bosatt på norsk side og 300 000 på svensk side av riksgrensen. Charlottenbergs Shoppingcenter får stadig flere kunder fra Oslo-området tross for at Nordby ligger nærmere.

Primærmarkedet er Hedmark, hele Romerike inn mot Oslo samt Arvika, Sunne og Torsby.

Omsetning

Charlottenbergs Shoppingcenter hadde i 2017 en omsetning på 2 528 millioner kroner, en oppgang på 7 prosent fra 2016. 

Butikkmiks

Nordens største dagligvarebutikk og andre store kjeder drar en hel del kunder til Charlottenbergs Shoppingcenter, i tillegg til at senteret er det eneste med Systembolaget.

Butikkmiksen er tilpasset grensehandel med høy fokus på typiske produktkategorier for grensehandel. Nordmenn sparer mye penger på shopping, søtsaker, drikkevarer, apotek, alkohol, kjøtt og tobakk.

På Charlottenbergs Shoppingcenter er det også en stor representasjon av butikker innen mote, sko, sport, hjem og husholdninger, samt en restaurant og kafé.

Noen av våre største butikker:

Sportringen / Jula / Systembolaget / MaxiMat / H&M / Sportshopen / Gottebiten / Hypermat / McDonald's / ÖoB / Godisfabriken / XXL Outlet / Kappahl

Ønsker du lokaler her? 
Send oss en forespørsel med informasjon om ditt konsept, og vi hjelper deg med å finne riktig lokale.

SEK 2 528 mill
Omsetning (2017)
4 459 000
Besøkende (2017)
65
Antall butikker
64 500m²
Areal

Praktisk informasjon

  • Gratis parkeringsplasser 3 700
  • El-bil ladere Ja
  • Gratis wifi Ja
  • Minibank Ja
  • Toalett Ja
  • Ammerom Ja

På senteret er det totalt 3 700 gratis parkeringsplasser. 1 200 av disse parkeringsplassene er tilknyttet bygget Charlottenbergs Shoppingcenter Nord og 2 500 parkeringsplasser er ved hovedbygget.

I tillegg har senteret handikapp-parkering, familieparkering, bussparkering og husbilparkering. 

Nærmiljøet

Charlottenbergs Shoppingcenter ligger på RV61 like ved grensen til Norge. Det er rundt 3 000 mennesker som bor i Charlottenberg. Senteret har sentral beliggenhet og det er kun 15 minutter til togstasjonen.

  • 7 min
  • 16 min

Grensehandel

Nordmenn handler som aldri før og den norske grensehandelen fortsetter å sette nye rekorder. De svenske sentrene ved grensen som eies av Olav Thon Gruppen har positiv økning i omsetning og besøkstall. 

En av grunnene til at nordmenn besøker Sverige er handel og shoppingmulighetene som finnes i Sverige. I 2017 var det 13,7 millioner reiser fra Norge til Sverige, og rundt 70 prosent av disse var til handling i Sverige målet med reisen. Når nordmenn er på handletur til grensesentrene er shopping, søtsaker, drikkevarer, apotek, alkohol, kjøtt og tobakk til lave priser målet med handleturen. 

Ønsker du å leie lokale?

Meld interesse

Fyll ut skjemaet under, så hjelper vi deg med å finne riktig lokale til ditt konsept. Felter merket * må fylles ut.

Konsept:
Lagerbehov:

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.

Charlottenbergs Shoppingcenter skal tydelig markere seg som beste grensehandelssenter for kunder fra Øvre Romerike, Oppland, Hedmark og Oslo, med et attraktivt utvalg av gode tilbud, og ekstra gode handleopplevelser.

Virtuell visning