FAQ Diagonale Studenboliger | Thon Eiendom

Ofte stilte spørsmål

Her finner du nyttig informasjon og svar på ulike spørsmål om våre studentboliger i Diagonale.

Hva er inkludert i husleien?
Sentralvarme, varmtvann og internett. Strøm betales av leietaker. I tillegg er vaktmestertjenester og renhold av fellesområder inkludert.        

Hvem kan søke om studentbolig?
Alle som er tatt opp i et studieløp for høyere utdanning ved et godkjent studiested i Oslo eller Akershus, eller har fått plass og takket ja til plass. Man må ta minst 15 studiepoeng per semester for å være godkjent søker. Lærlinger kan også søke studentbolig hos Diagonale. Les fullstendig tildelingsreglementet her.

Hvordan tildeles studentboligene?
Studentboligene tildeles etter prinsippet "første mann til mølla". Ledige leiligheter blir tildelt etter hvem som har søkt først samt oppfyller kravene om hvem som kan søke.

Er det Internett i studentboligen?
Internett levert av GET er inkludert i husleien.

Er det tillatt med husdyr?
Det er ikke tillatt med dyrehold i studentleilighetene.

Hvor lenge kan jeg bo i studentboligen?
Studenter kan bo i maks 4 år. Mulighet for utsettelse dersom man har gyldig søknad (militær, sykefravær ol.) Vi tilbyr både 1 og 3 årskontrakter basert på lengden av ditt studium.

Hvordan og når betales husleien?
Husleie betales forskuddsvis den 15. i hver måned.

Må jeg betale depositum?
Ja, som sikkerhet kreves det enten standard depositum (2 mnds husleie) eller leiegaranti (innskudd på 12% av dep.sum). Må være betalt inn før man får utlevert nøkler. Ta kontakt med boligkonsulent for å sjekke om du oppfyller kravene for leiegaranti.

Kan jeg beholde studentboligen i sommerferien?
Ja. Alle som signerer kontrakt med Diagonale binder seg for min. 10 måneder + 2 måneders oppsigelse.

Er studentboligen møblert?
Nei, alle leilighetene er umøblerte, men inneholder eget bad og kjøkken med hvitevarer.

Kan jeg si opp kontrakten?
Dersom du har en kontrakt som gjelder lengre enn 12 måneder må skriftlig oppsigelse sendes til boligkonsulent. Da gjelder 2 måneders oppsigelse fra den 1. i neste måned. 

Trenger jeg innboforsikring?
Ja. Diagonale dekker ikke leietakernes private eiendeler. Sørg derfor for å ha innboforsikring når du flytter.

Finnes det hvitevarer i studentboligen?
Ja, kjøleskap og komfyr er inkludert.

Er det opplegg for vaskemaskin?
Nei. Det vil være fellesvaskeri for alle studentene. Vaskeriene ligger i 4. og 5. etasje.

Hører det med bod for studentboligene?
Ja, det finnes kjellerbod for de leilighetene som ikke har bod i leiligheten. Leie kr 200,- per måned.

Finnes det bilparkering?
Det kan være ledige parkeringsplasser i underetasjen. Ta kontakt med en boligkonsulent for nærmere informasjon. Leiekostnader må påberegnes.

Finnes det sykkelparkering?
Ja, det er stor sykkelparkering i kjelleren, med mulighet for å sykle ned via egen inngang. I tillegg er det mulighet for å vaske sykkel og fylle luft i hjulene. Alle sykler må merkes med navn og telefonnummer. Umarkerte sykler vil bli fjernet.

Er strøm inkludert i husleia?
Strøm er ikke inkludert i husleia. Du vil få faktura på strøm og nettleie. Etter første faktura er mottatt vil du kunne skifte til et foretrukket strømselskap.

Hva koster studentboligene?
Studentboligene har varierende pris, basert på størrelse og plassering i bygget. Prisene varierer fra 6 600,- til 14 000,-  kr per måned.

   

Søknadsskjema

Fyll inn skjemaet for å sende din søknad om studentbolig i Diagonale. Du søker på ønsket kategori (tall og bokstav) og vil bli tildelt leilighet ut ifra hva som er ledig. Studentboligene tildeles etter prinsippet "første mann til mølla".

Til info: Søkere som ikke har fått bekreftet plass ennå (for eksempel søkere via Samordna Opptak som får svar 15. juli), eller ikke har takket ja til studieplass, må dessverre vente med å søke til dette er i orden.

Informasjonen du sender inn vil kun bli brukt for å besvare din henvendelse og vil ikke bli brukt til generell markedsføring. Les mer om vår behandling av personopplysninger i Olav Thon Gruppens personvernserklæring.