Brasserie Paleo

Fra Oslos lokale hemmelighet til skandinavisk suksess

Brasserie Paleo på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har på kort tid blitt en suksess. Restauranten brukes i stor grad av gjester som ikke bor på hotellet. 96 prosent av gjestene er Oslo-folk som er innom for et godt måltid i de lekre omgivelsene.

Moderne lokaler på Brasserie PaleoLokalet til Brasserie Paleo: Hyggelig atmosfære med moderne og fargerikt interiør.

Hotel Rosenkrantz huser suksessen Brasserie Paleo, og ligger midt i sentrum av Oslo. Restauranten har store vinduer mot C. J. Hambros Plass og Oslo Tinghus. Inne er det høyt under taket, og gjestene kan se kokkene i sving på kjøkkenet.

Skandinavisk anerkjennelse

Brasserie Paleo åpnet dørene oktober 2014.  Knappe to år senere ble de nevnt som eneste hotellrestaurant i White Guide Nordic - Skandinavias største restaurantguide. Paleo ble også anbefalt i Guide Michelin.

 Vi ble kjempeglade og overrasket over Paleos plassering i White Guide Nordic i 2016, og nå igjen i 2017. Vi er selvfølgelig svært glade for at det arbeidet vi gjør hver eneste dag ble anerkjent av en så stor og viktig aktør, sier Jeanette Solheim som jobber som Food and Beverage manager ved Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo.

– Forventningene til hotellrestauranter er lave, derfor blir mange veldig positivt overrasket over maten hos oss.

Portrett av Jeanette Solheim - Food and Beverage Manager på PaleoJeanette Solheim: Food and Beverage Manager på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo.

 

Vi ble kjempeglade og overrasket over Paleos plassering i White Guide Nordic i 2016, og nå igjen i 2017. Vi er selvfølgelig svært glade for at det arbeidet vi gjør hver eneste dag ble anerkjent av en så stor og viktig aktør.

 Jeanette Solheim, Food and Beverage Manager 

 

 

Ren mat i tråd med det Paleoittiske kjøkkenetMat i tråd med det Paleoittiske kjøkkenet: Ubehandlet mat basert på sesongens økologiske råvarer.

Ren mat inspirert av naturen

Paleos navn indikerer en type steinalderdiett. Det handler verken om høykarbo eller lavkalori, men om å servere ren og naturlig mat. Brasserie Paleo har valgt å hente inspirasjon fra uberørt natur, da menneskene levde som jegere og fiskere.

På menyen står blant annet rå elg (elg carpaccio), torsk med kål, bacon og løyrom, villfanget kveite med beter, valnøtter og chevre, og helstekt pattegris med løk, kål og sennep.

 Vi jobber hver dag med personlig service i kombinasjon med lokal mat laget i tråd med det paleoittiske kjøkkenet; som er ubehandlet mat basert på sesongens økologiske råvarer. Vi er også forsiktige med både gluten og bruk av sukker i vår mat, noe som mange bevisste gjester setter pris på, sier Solheim.

Innredning av Paleos lokaler

Det er designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga og interiørarkitekt Trond Ramsøskar i Ramsøskar Interiørarkitekter, som står bak Paleos design. De ansatte i restauranten har dekorert i vinduene med blant annet vinkasser, glass, karafler og tallerkener. 

 Det er mye skapervilje hos de ansatte i Thon Eiendom, og alle ønsker virkelig at samarbeidet med Thon Hotels skal fungere godt. Det er inspirerende å se at de arbeider for å utvikle vårt konsept videre, og at de ønsker å hjelpe oss til å bli enda bedre, sier Solheim.

Det er Thon Eiendom i Olav Thon Gruppen som står for utleie av lokalene. 

  Interiørdesign på PaleoInteriørdesign: Paleos bar i gullfarge.

Paleos designPaleos design: Turkis, gull og speil er mye brukt i Paleos interiør.

  

 
Det er mye skapervilje hos de ansatte i Thon Eiendom, og alle ønsker virkelig at samarbeidet med Thon Hotels skal fungere godt. Det er inspirerende å se at de arbeider for å utvikle vårt konsept videre, og at de ønsker å hjelpe oss til å bli enda bedre.

 

Jeanette Solheim, Food and Beverage Manager 

Tro mot Paleo-konseptet

Kjøkkensjef Andreas Andersson og tidligere Food and Beverage manager Ola Larsson ble hentet inn av Thon Hotels for å utvikle Paleo-konseptet.  

– Vi har selvfølgelig utviklet oss fra vi startet, men vi har hele tiden vært tydelige på hva vi står for. Kunnskap rundt mat og råvarer er det viktigste når du skal drive restaurant. Vi har vært tro mot konseptet siden starten. Men vi hadde ikke lykkes uten våre fantastiske ansatte. Personalet driver stedet, og glade ansatte gir glade gjester, mener Solheim.

Brasserie Paleo
Rosenkrantz' gate 1, 0159 Oslo

Frokost, lunsj, à la carte og selskapsmeny


brasseriepaleo.no
 

Frokosttallerken på PaleoFrokost på Paleo

Oslos beste frokost


Høsten 2016 kom nok en seier for Brasserie Paleo. Da vant de førsteplassen i konkurransen om Oslos beste frokost, og de kapret andreplassen i Twinings-konkurransen om å servere Norges beste hotellfrokost. På frokostbuffeten serveres økologisk og kortreist mat. Den inneholder alt fra hjemmelaget kjøttpålegg og sprøstekt bacon til nybakte surdeigsrundstykker, vafler og muffins, samt ferskpresset fruktsmoothies og honning fra Slottsparken.

– Våre dyktige frokostkokker konkurrerer om å skjemme bort gjestene. Det er hyggelig å jobbe i et miljø der kreativiteten kommer fra de ansatte, sier Solheim.

– Fordi vi ligger rett utenfor tinghuset, advokatkontorer og forretningslokaler, har vi mange forskjellige lunsj- og middagsgjester.  For hotellgjestene er det naturlig å prøve restauranten også utenom hotellfrokosten, siden den byr på et litt annerledes konsept. Men de fleste av gjestene våre på kveldstid er folk som bor i Oslo.

Les flere artikler om råd, tips og inspirasjon:
Suksesskriterier for spisesteder

Gode tips og råd om hva som skal til for å lykkes med et spisested.

Kulturhuset i Oslo i nye lokaler

Da Kulturhuset i Oslo så seg om etter nye lokaler, var det viktig å få med atmosfæren de var kjent for.

Spisetrender

Les om dagens trender og hva man burde satse på hvis man skal starte et nytt spisested.

Tips til leie av serveringslokaler

Er du på jakt etter lokaler?Her får du gode råd for å finne det perfekte serveringslokalet for ditt konsept.