Kjøpesenter

Olav Thon Gruppen eier eller forvalter 99 kjøpesentre i Norge og 11 i Sverige. Av disse er 80 hel-/deleide kjøpesentre, og 30 i forvaltning for eksterne eiere. I 2015 var butikkomsetningen i de norske kjøpesentrene NOK 62,5 mrd. og SEK 11,2 mrd. i de svenske sentrene. AMFI er en del av Olav Thon Gruppen.

Ved utgangen av 2015 drev vi 8 av de 10 største kjøpesentrene i Norge.

Etter over 30 år i bransjen har vi bygget opp god erfaring og bred kompetanse innenfor både senterdrift- og forvaltning. Som Norges største kjøpesenteraktør kan vi også tilby kjøpesenterlokaler over hele Norge, fra Svalbard i nord til Mandal i sør. 

Fakta om Olav Thon Gruppens kjøpesentre.

Ilustrasjonsbilde av kjøpesenter

Gründer + kjøpesenter = sant

Gründerbedrifter er kjempegøy – og ikke minst viktig! Vi ønsker gründere velkommen inn i våre kjøpesentre. Har du en idé i magen og ønsker å komme deg inn i et kjøpesenter? 

Les våre råd og tips ved leie av lokale på kjøpesenter

Bilde fra GründerExpo på Lillestrøm

Thon Eiendom hjelper unge gründere

Å starte for seg selv er ikke lett, derfor har Thon Eiendom valgt å hjelpe gründerspirer. Gjennom Ungt Entreprenørskap kan unge gründere få råd av senterledere.

Les hvordan et kjøpesenter kan fostre gründere
Leietakere

Hver dag jobber vi med å finne de beste aktørene til sentrene våre. Vi ønsker å skape et best mulig miljø for at leietakere skal drive lønnsomt. Vi stiller store krav til oss selv, men det stilles også krav til profesjonell drift og adferd av våre leietakere.

Butikkmiks

Vår oppgave er å skape den ultimate butikkmiksen der det er plass til både de små enkeltbutikkene og de store kjedene. Med de riktige konseptene skal våre kjøpesentre gi kunden et spennende og komplett tilbud.

Beliggenhet

Alle våre kjøpesentre er strategisk plassert i områder med høy befolkningstetthet, og er viktige møteplasser i de områdene vi er representert. De fleste sentrene ligger også ved et trafikknutepunkt som gjør det enkelt for kundene å besøke sentrene.

Bygningen

God logistikk er en av forutsetningene for å lykkes med kundeflyten i et senter. Vi har fokus på dette både når vi bygger nytt, samt ved ombygging eller utvidelse av eksisterende kjøpesentre.

Senterledelse

Alle våre kjøpesentre driftes av en administrasjon med lang erfaring, bred kompetanse og god lokalkunnskap innenfor sitt marked. Det gis ansvar og beslutningsmyndighet ute på hvert senter og som vi selv sier: ”All business is local!”

Forvaltning

For at våre sentre skal driftes optimalt, har vi stort fokus på renhold, sikkerhet, vedlikehold og miljø. Våre fellesarealer skal være trivelige for kundene og gi en god shoppingopplevelse.

Utvikling: Nye prosjekter på kjøpesenter

Kjøpesentre utvikles og fornyes kontinuerlig for å møte dagens konkurranse og være et naturlig førstevalg for kundene.

LES MER OM AKTUELLE PROSJEKTER